Valjaat päälle ja seikkailemaan!

Kävimme mieheni kanssa testaamassa ilmaseikkailupuisto Huikian, Tuurissa. Mitään isoja ennakko-odotuksia ei meillä tällä kertaa ollut, sillä edellisiä kokemuksia parista muusta ilmaseikkailupuistosta on ollut aika vaikea pistää paremmaksi. Tämä ei siis ollut ensimmäinen kertamme ilmaseikkailemassa.

Saavuimme pelipaikoille siinä mielessä juuri vääränä päivänä, että edellisen päivän myrsky oli kaatanut puun vaikeimman ja odotetuimman radan päälle. Tästä syystä rata numero 5 jäi meiltä kokematta.

Monta syytä kokeilla ilmassa seikkailemista

Ilmaseikkailupuisto on mielestäni aivan mahtava tapa haastaa itseään. Sieltä löytyy ratoja kaiken ikäisille, lapsesta aikuiseen eikä puistojen jokainen rata ole aikuisellekaan mikään läpihuutojuttu. Tämmöiselle osittain korkean paikan kammon omaavalle, ilmaseikkailupuistot ovat olleet sen verran hyviä altistamiskeinoja, ettei enää korkeimmankaan radan tasanteella tarvitse laittaa silmiä kiinni.

Edessä nuoralla kävelyä

Ilmaseikkailupuisto Huikiassa on viisi eri tasoista rataa, jotka kannattaa edetä vaikeusjärjestyksessä, eli ykkösestä vitoseen siitäkin huolimatta, että ensimmäisten ratojen suorittaminen tuntuisikin “lällyltä”. Monesti alkupään radoilla opeteltavia asioita tarvitsee myöhemmin, joten niitä on ehkä kivempi opetella kolmen metrin kuin kymmenen metrin korkeudessa.

12 metrin korkeudessa

Huikian radoilla ei tullut mitään sellaista vastaan mitä emme olisi kokeilleet jo muissa ilmaseikkailupuistoissa. Koska vitos rata jäi kokematta, sanoisin, että puiston raskain este oli kolmannen ja neljännen radan aloittavat yläviistoon kulkevat verkot, joiden sisällä pitää kiivetä. Toiseksi ei niin mieluisin este omalta kohdaltani oli (ja on aina ollut) liu´ut, joita Huikiassa on jokaisella radalla. En ymmärrä miten onnistun aina niissä kääntymään kesken matkan selkä menosuuntaan päin ja lopulta tömähdän selkä edellä alastulopatjaan. Aina sama!

Onnellinen seikkailija

Huikian radat eivät olleet niin haastavia kuin olisin halunnut, mutta henkilökunta oli todella mukavaa, jonka takia kokemuksesta tuli vieläkin parempi. Suosittelen Huikiaa etenkin lasten kanssa koettavaksi, sillä ratoja on vähän ja niiden vaikeusaste on etenkin ensimmäisillä radoilla lapsille sopiva. Myös korkean paikan kammoisille Huikia on hyvä paikka altistaa itseään, sillä radat pysyttelevät loppujen lopuksi aika matalalla muutamaa kohtaa lukuunottamatta.

Linnunpesä radan alussa, joka oli työntekijöiden tiedossa. Emo on uskaltanut käydä poikasiaan onneksi hoitamassa.

Oletteko käyneet ilmaseikkailemassa ja jos kyllä, niin missä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *